Besöka Dalsland

Besöka Dalsland

Dalsland är en destination som erbjuder något för alla, oavsett om du är naturälskare, kulturintresserad eller äventyrssökare. Med Göteborg-Landvetter flygplats som närmaste flygplats är det enkelt att ta sig hit för att utforska allt det som gör Dalsland till en av Sveriges mest underskattade pärlor. Planera din resa idag och upplev den otroliga skönhet och det äventyr som Dalsland har att erbjuda.

Sveriges gömda pärla

Dalsland, ofta kallad för Sveriges okända paradis, är en region som erbjuder en unik kombination av orörd natur, rik kulturhistoria och spännande aktiviteter för alla åldrar. Från djupa skogar och glittrande sjöar till pittoreska småstäder och innovativa kulturprojekt, har Dalsland något för varje besökare. Och för dem som reser från fjärran, är Göteborg-Landvetter flygplats den närmaste porten till detta fantastiska landskap.

Natursköna upplevelser

Dalslands natur är både dramatisk och bjudande. Här kan du vandra genom lummiga skogar, paddla i någon av de över tusen sjöarna eller utforska de många naturreservaten som erbjuder fantastiska vyer och rikligt med vilda djur. Dalsland är också hem för Håverud, där du kan uppleva det unika akvedukten som sammanlänkar Dalslands kanal med omgivningen – ett måste för teknik- och naturintresserade.

Kulturell rikedom

Dalslands kulturliv är lika rikt som dess natur. Med ett stort antal museer, konstgallerier och hantverksbutiker finns det gott om möjligheter att dyka in i regionens historia och samtida kreativitet. Missa inte att besöka Not Quite, ett konstnärskollektiv beläget i en gammal pappersbruk i Fengersfors, där konstnärer och hantverkare visar upp sina verk och skapar ett levande kulturlandskap.

Äventyr för alla

För den äventyrslystne erbjuder Dalsland aktiviteter som bergsklättring, mountainbike, fiske och kanotpaddling. Tack vare det rika utbudet av sjöar är vattensport och fiske särskilt populärt. För de som föredrar en lugnare tillvaro finns det gott om möjligheter till avkoppling vid någon av de många stilla sjöarna eller genom att utforska de lokala matställena som erbjuder delikatesser från regionen.

Resan hit

Att resa till Dalsland är enkelt. För internationella och långväga besökare är Göteborg-Landvetter flygplats det smidigaste alternativet. Från flygplatsen kan du enkelt hyra en bil och köra till Dalsland, en resa som tar dig genom några av Västsveriges vackraste landskap. Resan från Göteborg till Dalsland ger en försmak av den natur och det äventyr som väntar.

Boende och logi

I Dalsland finns ett brett utbud av boenden, från lyxiga hotell och spa-anläggningar till mysiga stugor vid sjön och campingplatser mitt i naturen. Oavsett om du söker en avkopplande helg eller en aktiv semester, kan du hitta det perfekta boendet som passar just dina behov.